ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

       Δέσποινα Α. Σαμιωτάκη- Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

               

Ο υπότιτλος της ιστοσελίδας:

«Person- A no then»

 «Πρόσωπο  Άνωθεν»

Person: Το πρόσωπο.

Persona: Το προσωπείο. Η μάσκα. Ο ρόλος.  

A-No-then (Άνωθεν): Τρία κρυμμένα νοήματα.

Τρία κρυμμένα νοήματα – νήματα που αποκαλύπτονται μέσα από και μέσα στην θεραπευτική διαδικασία που βασίζεται κυρίως στις θεμελιώδεις αρχές της προσωποκεντρικής προσέγγισης (person-centred approach) .

  • Το Πρόσωπο που αφαιρεί το προσωπείο και καθαίρεται. Persona No.
  • Το Πρόσωπο ως αναφαίρετη αξία και αποτέλεσμα διαρκούς εξερεύνησης, ως απόλυτη και καθαρή ιδέα μέσα και από την διάσταση της Πλατωνικής θεώρησης περί αγωγής της ψυχής. Person Anothen.
  • Το Πρόσωπο τότε (then)  και τώρα. Το Πρόσωπο που είμαι και το Πρόσωπο που σταδιακά γίνομαι  μέσα από την ψυχοθεραπεία. Person then and now.

Σκοπός μου μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι να μοιραστώ σκέψεις και ιδέες, συναισθήματα και βιώματα, γνώσεις και απόψεις που αναδεικνύουν την ουσία και την αξία του Προσώπου.  Που επαναφέρουν την έννοια του Προσώπου υψηλά και στο επίκεντρο και που αντικαθιστούν την έννοια του ατόμου με αυτήν. Το Πρόσωπο Άνωθεν οραματίζεται μια κοινωνία περισσότερο Προσωποκεντρική και λιγότερο ατομοκεντρική, περισσότερο πνευματική και λιγότερο υλιστική, περισσότερο ενσυναισθητική και λιγότερο κυνική και αποσυνδεδεμένη. Το Πρόσωπο Άνωθεν είναι απέναντι από το Α-πρόσωπο και το μαζικό. Είναι το Πρόσωπο σου απέναντί μου ισότιμο με όλη την αποδοχή, την τιμή, την αξία και το σεβασμό που του αναλογεί. Είναι το Πρόσωπό μου στο καθρέφτη με βλέμμα καθαρό και αυθεντικό, ανοιχτό σε έναν αέναο διάλογο μαζί μου και μαζί σου. Ανοιχτό σε έναν αέναο διάλογο με την κοινωνία.

PERSON  ANOTHEN.     ΠΡΟΣΩΠΟ  ΑΝΩΘΕΝ.     PERSON ANOTHEN.
ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΩΘΕΝ.   PERSON ANOTHEN.     ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΝΩΘΕΝ.

 

 

7 σκέψεις σχετικά με το “ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σχολιάστε